Hvorfor vælge Klosterspejderne

Klosterspejderne har hjemme i Løgumkloster og har været her siden 1923, hvor gruppen blev dannet. Vi har i vores gruppe børn og unge i alderen fra 5 år til omkring 20 år. Vi har også en voksengren, hvor ældste medlem er tæt på de 70 år.

Vi har egen hytte på egen grund og hytten er løbende blevet moderniseret og sidst i 2006, hvor den blev gennemgribende renoveret og udvidet. Vores hytte er nu en moderne hytte der kan svare alle de krav vi måtte kunne stille til den.

Klosterspejdernes store bålpavillon
Klosterspejdernes bålpavillon fra 2014

Vi er en del af Det Danske Spejderkorps, som er et ikke forkyndende korps. Vi bærer den mørkeblå uniform og hos Klosterspejderne har vi til uniformen et lyseblåt tørklæde.

Klosterspejdernes flag vejrer for vinden
Klosterspejdernes flag

Hos Klosterspejderne forsøger vi hele tiden at udvikle vore børn og unge, så de vil kunne komme til at tage del i samfundet. Vi arbejder hele tiden på, at udvikle deres færdigheder, så de kan blive selvstændige unge mennesker der kan tage vare på sig selv og andre.

 

 

Vi forsøger hele tiden at lære vores børn og unge, at de skal danne deres egen mening og acceptere andres og vi arbejder hen på, at vi alle skal kunne fungere alene og i en gruppe.

Siden 1972 har vi være en gruppe med både piger og drenge og vi lægger meget vægt på, at begge køn skal respektere hinanden og kunne arbejde sammen.

Vores dagligdag har mange sider

  • vi lærer at arbejde sammen,
  • lærer at lave mad,
  • lærer at færdes i det fri,
  • lærer at bruge kniv, sav og økse og
  • lærer at tage vare på naturen
  • lærer at læse kort, bruge kompas og GPS
  • lærer at konstruerer ting med rafter m.v.

Spejderloven

Vi arbejder altid ud fra spejderloven uanset hvad vi beskæftiger os med, for der igennem at udvikle vores børn og unge til gode borgere i det samfund vi lever i.

Spejderloven kan du se her.